Mat

Köttbullsoppa!
Efter att svärfars begäran efter min köttbullssoppa kan jag lika gärna dela med mig receptet till nära och kära (eller jag menar till er som lärer :P ).
Köttbullar (~ 40 små köttbullar):
500-600g blandfärs
½ gullök
1 st ägg
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 ½ tsk mjöl
½ dl mjölk
Soppa (4 portioner):
1,7 l vatten
2 st köttbuljonger
1 st hönsbuljong
1 ½ tsk salt
Svart + vitpeppar (efter smak)
3 msk soja (kan ökas för sojaälskare)
1 tsk timjan
½ tsk oregano
Tillbehör:
Ideal makaroner (8 min varianten)
Rå gullök
- Häll upp vatten i en kastrull och låt det koka, tillsätt ingredienserna. Låt koka i svag värme.
- Lägg färsen i en bunke och tillsätt salt, peppar, mjölk och ägg. Finhacka gullöken och tillsätt i blandningen. Sprinkla över blandningen med mjöl under omrörning.
- Blöt ner en tallrik med lite vatten och olja till köttbullarna, börja forma blandningen till små köttbullar (ca 3-4 cm i diameter). Ojlan och vattnet gör det lättare för köttbullarna att lossna vid överföring till stekpannan.
- Sätt på värme till stekpannan och stek köttbullarna i hög värme till en början. När bullarna har fått färg och krispig yta kan dom stekas i medeltemperatur.
- Höj upp värmen till soppan till kokpunkt. Förbered med kokta makaroner och skivad lök i en skål. Tillsätt köttbullarna och soppan och njut!
Kommentarer
Trackback