Mat Upp

Kyckling och tigerräkswok med sötsursås

Ny kategori: Mat

Dagens rätt: Kyckling och tigerräkswok med sötsursås


Ingredienser:
700g "filéade" kycklinglår
15 st tigerräkor
1 burk minimajs
1 burk champinjoner
250g annanas
1 lök
3 st små morötter
2½ msk ättika
3 tsk salt
2½ tsk smaksalt
3-4 msk socker
2-3 msk tomatpuré
2½ dl vatten
2 msk potatismjöl

Börja först med att förbereda alla grönsaker, skiva morätterna i 3mm tjocka skivor, dela alla minimajs i mitten (alt 1/3) och skär löken i klyftor. Förbered sedan kycklingen genom att skära ut benet och sedan skära kycklingen i 6 delar. Tigerräkorna ska skalas och sedan skäras längst ryggen (men inte igenom)  för snabbare genomkokning.

Sätt plattan på maxeffekt och släng i morötterna och kycklingen. krydda med salt, smaksalt och socker. Tillsätt tomatpuré efter nån minuts kokande. Rör om.

Släng i minimajs och champinjoner och därefter löken och annanas. Ättikan ska smaksättas efter behov, börja först med 2 msk och smaka av. Blanda därefter potatismjölen med vatten och häll i under omrörning (ju mer potatismjöl desto mer trögflytande vice versa).

Lägg slutligen i tigerräkorna och låt koka i 5-7 minuter i medelstark värme.

Kommentarer
Sara
2009-07-02, 17:54:19

Var det gott?

Ho
  (http://spilevink.blogg.se/)
2009-07-02, 18:12:53

Det kan du ge dig på att det va ;D

haien
2009-07-03, 19:00:44

champinjonerna var onödiga, simple is good :p

Reyko
2009-07-05, 01:30:30

hahahaah @ hai's kommentar. Gjorde ett par champinjoner det hela "hard" eller? :P


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback