Mat
Ingredienser:
700g "filéade" kycklinglår
15 st tigerräkor
1 burk minimajs
1 burk champinjoner
250g annanas
1 lök
3 st små morötter
2½ msk ättika
3 tsk salt
2½ tsk smaksalt
3-4 msk socker
2-3 msk tomatpuré
2½ dl vatten
2 msk potatismjöl
Börja först med att förbereda alla grönsaker, skiva morätterna i 3mm tjocka skivor, dela alla minimajs i mitten (alt 1/3) och skär löken i klyftor. Förbered sedan kycklingen genom att skära ut benet och sedan skära kycklingen i 6 delar. Tigerräkorna ska skalas och sedan skäras längst ryggen (men inte igenom) för snabbare genomkokning.
Sätt plattan på maxeffekt och släng i morötterna och kycklingen. krydda med salt, smaksalt och socker. Tillsätt tomatpuré efter nån minuts kokande. Rör om.
Släng i minimajs och champinjoner och därefter löken och annanas. Ättikan ska smaksättas efter behov, börja först med 2 msk och smaka av. Blanda därefter potatismjölen med vatten och häll i under omrörning (ju mer potatismjöl desto mer trögflytande vice versa).
Lägg slutligen i tigerräkorna och låt koka i 5-7 minuter i medelstark värme.

Kyckling och tigerräkswok med sötsursås
Ny kategori: MatDagens rätt: Kyckling och tigerräkswok med sötsursås

Ingredienser:
700g "filéade" kycklinglår
15 st tigerräkor
1 burk minimajs
1 burk champinjoner
250g annanas
1 lök
3 st små morötter
2½ msk ättika
3 tsk salt
2½ tsk smaksalt
3-4 msk socker
2-3 msk tomatpuré
2½ dl vatten
2 msk potatismjöl
Börja först med att förbereda alla grönsaker, skiva morätterna i 3mm tjocka skivor, dela alla minimajs i mitten (alt 1/3) och skär löken i klyftor. Förbered sedan kycklingen genom att skära ut benet och sedan skära kycklingen i 6 delar. Tigerräkorna ska skalas och sedan skäras längst ryggen (men inte igenom) för snabbare genomkokning.
Sätt plattan på maxeffekt och släng i morötterna och kycklingen. krydda med salt, smaksalt och socker. Tillsätt tomatpuré efter nån minuts kokande. Rör om.
Släng i minimajs och champinjoner och därefter löken och annanas. Ättikan ska smaksättas efter behov, börja först med 2 msk och smaka av. Blanda därefter potatismjölen med vatten och häll i under omrörning (ju mer potatismjöl desto mer trögflytande vice versa).
Lägg slutligen i tigerräkorna och låt koka i 5-7 minuter i medelstark värme.
Kommentarer
Det kan du ge dig på att det va ;D
haien
2009-07-03, 19:00:44
champinjonerna var onödiga, simple is good :p
Reyko
2009-07-05, 01:30:30
hahahaah @ hai's kommentar. Gjorde ett par champinjoner det hela "hard" eller? :P
Trackback
Var det gott?